Nameskooppi Peli – nimet sinetiksi

Jos sinulla on jokin NIMI tai SANA mielessäsi, niin Nameskooppi pikapaussipeli muuntaa sen Oraakkeli Sinetiksi. Se  kertoo paljonko nimessä/sanassa on rikkautta, rakkautta, rohkeutta, tuuria, valtaa, sielukkuutta. Peli muistuttaa hieman horoskooppia.

”Älä ole kopee, pelaa Namescopee!”

Valitettavasti Web-selaimet eivät enää näytä Flash-pelejä, mutta ( Windows, Mac, Linux) Flash Standalone Playerilla niitä voi pelata. Seuraavassa ohje (engl).  https://www.howtogeek.com/438141/how-to-play-adobe-flash-swf-files-outside-your-web-browser/

Eli lataa Adoben sivulta  Flash Player projector.  https://www.adobe.com/support/flashplayer/debug_downloads.html

Ohjelma ei tarvitse asennusta. Riittää kun WIN versiossa tuplaklikkaa EXE tiedostoa, niin Player dialogi-ikkuna aukeaa.

Kirjoita dialogi-ikkunaan  http://www.namescope.com/nc/NCPuz211a_8.swf  … ja paina OK, niin peli käynnistyy, kuten pelin esittely videossa.

OHJEITA:

Nmeskooppi käyttöliittymä

Nameskooppi sinetin teko on helppoa tietokoneen nettiselaimella. Kirjoita vain SANA tai NIMI, niin peli muuntaa sen Oraakkeli Sinetiksi. Sitä voidaan käyttää koruna, logona jne. Pelin viihteellisen käyttöliittymän kautta voi myös kätevästi välillä siirtyä selaamaan musa- ja elokuvatähtien sivuja tai  siirtyä huipputuotteiden  ikkunaostoksille.

Pelin maat ja ryhmät

Kuva 1 esittää pelin käyttöliittymän. Teksti GAGA on kirjoitettu. Kun kirjoitat tekstiä, niin pelin käyttöliittymä näyttää kulloisekin sinetin ulkonäön ja ryhmän nimen (Taktikko). Ryhmiä on kaikkiaan  100. Ryhmän luonnetta visualisoi viihteellisissä kuvissa tai animaatioissa seikkaileva ”sisäinen sankari”. Yksi ryhmä on nimetty suomeksi. Pian maailmanperintöön kuuluu kolme suomenkielistä sanaa: Sauna, sisu ja KUUHULLU (-;  Sinetti koostuu maista, joita voi olla enimmillään kuusi:  Hertta (= rakkaus, ilo ), Risti (= sielukkuus), Ruutu (= rikkaus), Pata (= valta), Ritari (= rohkeus. tarmo), Neliapila (= tuuri). Maiden määrä on esitty alakulmassa kaavioina.  Peliä voidaan pelata joko syvällisesti pohtien (maiden koostumusta, sinetin muotoa jne), tai sitten pelkästään painella kirjaimia ja katsella viihteellistä sisältöä. Peliä voidaan käyttää myös aivomysky -tyyppiseen ideoitiin (brain storming). Jos kirjoitetaan vaikkapa sana ”sohvaperuna”, pelin animaatiot tarjoavat uusia ja yllättäviä näkökulmia asiaan, linkistä voidaan siirtyä sohvaperunavitseihin jne. Kirjaimien syötön voi tehdä usealla tavalla:

  1. Aseta kursori tekstinsyöttökentään ja syötä kirjaimet PC:n näppäimistöltä.
  2. Aseta kursori tekstinsyöttökentään ja liitä tekstipätkä leikepöydältä. Paina lopuksi enter .
  3. Vaivattomin tapa on valita nimi tai sana valmiista listasta.
    1. Voit vaihtaa listan tyyppiä halutuksi  (musiikki, elokuva, poliitikot jne.).
    2. Jos valitset listasta nimen (esim. GAGA), niin peli näyttää sinetin ja animaation sekä lisäksi linkin GAGAn kotisivulle. Joten pelaamisen lomassa voit kuunnella musaa, katsella leffatrailereita, lueskella vitsejä yms.
  4. Voit myös selata Namekooppiryhmiä pudotusvalikosta. Ryhmän nimi havainnollistaa sinetin muodon.

Vertailu horoskooppiin

Kriteeri Horoskooppi Nameskooppi peli
Tyyppi: Pikapaussipeli  (5-15min/istunto) Pikapaussipeli  (5-15min/istunto)
Historia: Perusteet: Lähi-Itä 2500–4000v sitten Perusteet: Lähi-Itä 2500–4000v sitten
Perusta: Avaruuden tarkkailu Rekonstruoitu muinainen ympäristöteknologia (3-D aavikkoviljelmän pinta)
Perustan tarkenne Planeettojen asento, Aika Nimen tai sanan geometria. Muunnetaan  Oraakkeli Sinetiksi, joka leikataan irti aavikkoviljelmästä
Elementit Tuli, Ilma, Maa, Vesi Maat: Hertta (rakkaus, ilo), Risti (sielukkuus), Ruutu (timantit, rikkaus), Pata (valta), Ritari (rohkeus), Neliapila (tuuri)
Merkit / Ryhmät: 12kpl.  Perustuen tiettyyn ajanjaksoon vuodessa

100 Nameskooppi sankaria perustuen Oraakkeli Sinetin muotoon

Viihdesisältö:

Kirjoitetut ennustukset

Visuaalinen sisältö (kuva, animaatio, elokuva)

– Sisäisen sankarin seikkailut

Sisällön laatija:

Palkatut ennustajat

Internet yhteisö voi tulevaisuudessa lähettää sisällön liitettävksi peliin. Kuvittele YouTube pelin sisässä!

Sisällön pysyvyys

Edellisen viikon ennustukset kuoleentuvat

Visuaalinen sisältö kumuloituu.  Sankarin piirteet tarkentuvat.  Periaatteessa mikä tahansa hauska sisältö voidaan sijoittaa johonkin ryhmään (100kpl).

Hyödyllisyys näkökulma

Toiveita ja päiväunia

Visuaalinen sisältö lisää aivoriihimäistä luovuutta ja joustavuutta. Pelissä luodaan sinetti, jota voidaan hyödyntää henk. koht. logona, koruna tms. Peli tarjoaa hauskan pelimäisen käyttöliittymän selata musa-, elokuvatähtien tuotantoa, huipputuotteita jne.

Rekontruoitu ympäristöteknologia aliravitsemuksen, köyhyyden ja aavikoitumisen torjuntaan

Korupotentiaali:

12 kpl + variointia jonkin verran

Tuhansia potentiaalisia malleja:Nameskooppiryhmä Sinetit: (Abracadabra, Vampire, Elf)

Maiden Sinetit: (USA; Nippon, Italia…etc.)Julkkisten, Sporttitiimien yms. oheistuotteet: (Madonna, Gaga, Räikkönen, Ferrari…)Yleisimmät etunimet:  (Laura, Obama…) Lennokkaiden sanojen Sinetit:  (Rock & Jazz, I love you…). Klassisten kuvioiden ja sinettien kombinatiot =>”Maailman suurin korumallisto”

Lähi-idän taruihin ja geometriaan perustuva peli on luoteeltaan ajaton, joten siinä mielessä se muistuttaa Horoskoopin ja Tarot’in kaltaisia klassikoita. Pelille on kirjoitettu  myös Indiana Jones seikkailu tyyppinen Cover Story, perustuen pääosin tositapahtumiin. Siitä tulee sitten aikanaan Nameskooppi-elokuva  (-;

3 D Sinetit

Nykyinen Nameskooppi peli näyttää Oraakkeli Sinetit 2D muodossa. Alla olevan kaltaisia 3D sinettejä tulee saataville lähitulevaisuudessa.

celebs2010_1Kuva 2. Eräitä Nameskooppi 3 D Sinettejä

Lähiaikoina tälle sivustolle tulee myös verkkokauppa, josta sinettitiedoston voi ladata usb-tikulle tai puhelimeen, vietäväksi  tietokoneohjatuille ompelukoneille koristekirjontaan. Niillä sinettien teko asusteisiin hoituu vaivattomasti. Jenkeissä sellaisia  (embroidery) ompelukoneita saa tavanomaisten hinnalla. Niillä pystytään tekemään tavanomaisista tekstiileistä persoonallisia lahjatavaroita monenlaisiin surprise-kekkereihin.

Nykyisin netistä voi jo ladata ompelukoneille monia viihteellisiä kuvia arkielämästä juhliin. Nimikointiin käytetään monogrammeja eli nimikirjainsommitelmia. Nameskooppisinetit tuovat uuden jännittävän lisävaihtoehdon, sillä sinetistä nimeä joutuu leikkisästi arvuuttelemaan, lisäksi kuvio sisältää maarakenteen ja Nameskooppi ryhmän ja sisäisen sankarin seikkailut.

Seuraava artikkeli:  Pelin ymparistoulottuvuus